Blog

Všude vám radí, abyste blog měli navázaný na svoje webovky. Já si ale vždy šla svojí cestou a proto je na úplně jiné téma. Prostě tento blog nemá nic společného s mým webem 🙂

 

Nejsem žádná spisovatelka a určitě najdete i nějakou chybičku. Doufám, že bude můj blog alespoň malou inspirací jak trávit víkendy jinde a jinak – než třeba na gauči.

 

NEJDŮLEŽITĚJŠÍ APLIKACE

VLASTNÍ ZKUŠENOST – rodinný výlet – pohodička a pak všichni vidíme ten prů… co se právě stal a bohužel děti také. Jsme někde v lese a nedokážeme určit kde přesně. Ani 10 lidí, kteří jdou okolo to neumí určit. Poslali jsme posly na dvě strany, kde měla být vesnice. Po nějaké době se mě operátorka zeptala, jestli mám aplikaci Záchranka. Já si to v tom stresu vůbec neuvědomila. Naštěstí jsem jí měla. Takže záchranáři přijeli na správné místo. I když to nakonec šťastný konec nemělo, tak vím, že jsme udělali naprosté MAXIMUM. Aplikaci mají už i děti v mobilu. Fakt se jim tam vejde a vám také!!!

Pro koho je blog určený a proč jsem s ním začala

Blog je spíš pro někoho, kdo nemá představu kam jet na víkend a bojí se něco naplánovat. A zůstaneme u nás v ČESKU a jen výjimečně překročíme hranice. Nějaký akční sporťák si poradí sám. Ale když jste celý týden v práci a ještě máte něco vymyslet na víkend, tak na to energie a chuť není. A co takhle si vyrazit s holkama? A nebo raději sama? Co tahle překvapit ženu výletem na víkend?

Na dost výletech jsem byla sama – super je, když nic nemusím a jsem jen s knížkou. Začala jsem s tím po čtyřicítce po druhém rozvodu. A je to boží!!!

Miluju spaní v autě v kempu nebo „bez kempu“ – to, když jedu sama. Ve dvou spíme v malém stanu a když jedeme na 14 dní na dovolenou s dětmi, tak jedině do velkého stanu. Pokud nám to nedovolí počasí, tak jezdíme do penzionů, které hledám ve čtvrtek večer na Bookingu a v pátek razíme. A když jedeme holky s dětma, tak někdy do hotelu, ať si děti užijí švédské stoly a nebo do penzionů.

Na výlety vyrážím v pátek po práci. Zatím jsem dávala jen Čechy. Přeci jen to mám ze Středočeského kraje nejblíž. V sobotu brzo vstanu a celý den courám. Dávám něco mezi 15 až 25 km. Druhý den už sotva lezu, tak se jen flákám a pak jedu domu. Někdy hned dopoledne, protože si dávám ještě v neděli pracovní schůzky a jindy až navečer. Když jedeme s partnerem, tak ten si v neděli dá ještě jeden delší výlet, ale zase hodně rychle a já mezitím sbalím stan, dám si kafe, obídek, přečtu si knížku a jsme oba spokojený. Když jsme jeli na kola do Jizerek, tak jsem ho třeba v neděli vyhodila za Turnovem (nebo to byl Trutnov?) na benzínce a pak jsme se o pár hodin později potkali v kempu po cestě. Takže si užije lenoch i sportovec.

Pokud jdete do hor, tak to chce na nožku něco jiného než sandály nebo crocsy. A ideální nejsou ani placatý tenisky (nebo jak se tomu dnes říká). Sice to ujdete, ale nožky budou trpět a nebude to komfortní. Já bez trekovek nevyrážím. A boží věcí do botek jsou gelové podpatěnky. Mládež tyto hloupé rady neocení, ale ostatní….. 🙂

Doufám, že blog bude někoho inspirovat. Snažím se, aby místo bylo zajímavé a spaní jak pro levnou variantu ve stanu, tak pro penziony nebo hotely. Pokud na cestě narazím na nějaké zajímavé bistro nebo výjimečnou restauraci, tak vám o tom určitě napíšu. A nebudu vás hnát do kopců, když to jde jinak.  Tedy na Sněžku lanovkou fakt ne, ale i tak mám přijatelnější variantu než krpál Obřím dolem 🙂 

Kategorie blogu

Sociální sítě

Nejčtenější články

Kategorie blogu

Sociální sítě

Nejčtenější články